Doktorlar, kısmi felç olan Poljac'ın tedavi sonrası kol ve ellerini kullanabileceğini söyledi.

Banka Asya 1'inci Lig'de ilk 6'ya girebilmek için mücadele eden Konyaspor'un forvet oyuncusu Branimir Poljac, geçen cuma günü saat 17.00 sıralarında Tevfik Lav Tesisleri'ndeki antrenmandan çıktıktan sonra kardeşi 23 yaşındaki Mario Poljac ile birlikte 42 BN 419 plakalı otomobiline binerek evine gitmek üzere yola çıktı. Poljac, merkez Selçuklu İlçesi Marangozlar Altgeçiti'ne geldiği sırada, iddiaya göre hızlı girdiği virajı alamadı ve direksiyon kontrolünü kaybetti. Otomobil yolun sağındaki bariyerleri aştıktan sonra 7 metre aşağıdaki altgeçide uçtu. Ters dönen otomobilin içinde sıkışan Poljac ve kardeşi, gelen sağlık görevlileri ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Poljac ve kardeşi Mario Poljac, iki ayrı ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Poljac kardeşler, buradan da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Hırvat asıllı Norveçli futbolcu Branimir Poljac'ın tedavisi sürerken, doktoru Meram Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Erdal Kalkan'ın bugün yaptığı açıklama Konya'da moralleri bozdu. Doç. Dr. Kalkan, genç oyuncunun hayatının geri kalan bölümünde bacaklarını kullanamıyacağını söyledi.

Doç. Dr. Erdal Kalkan, "Poljac ve kardeşi, hastanemize getirildiklerinde her ikisinde de boyun tramvası olduğunu tespit ettik. Hızla Branimir Poljac'ı ameliyata aldık. Omurilik çok fazla zarara uğramıştı. 5.5 saat süren ameliyattan sonra parmaklarını ve bacaklarını kullanamadığını gördük. Poljac, omurilik tramvası geçirmesi nedeniyle, uzun dönem tedaviye ihtiyaç duymaktadır. Poljac'ın, uzun süreli aktif rehabilitasyon tedavisi sonrasında ellerini kullanabilceğini ümit ediyoruz. Bacaklarıyla ilgili bir gelişme beklemiyoruz. Tekerlekli sandalye ile hayatını sürdürebilir" diye konuştu.

KARDEŞİ TABURCU EDİLECEK

Poljac'ın kardeşinin durumunun iyi olduğunu belirten Doç. Dr. Erdal Kalkan, "Poljac ailesine şu an için söyleyebileceğimiz tek müjdeli haber, kardeşi Mario Poljac'ın sağlık durumunun iyi olmasıdır. Mario Poljac'da da boyun tramvası olduğunu tespit ettik. Dün Mario Poljac'ın ameliyatını da gerçekleştirdik. Bugün ayağa kaldırdık ve yürüttük, birkaç gün içerisinde taburcu edilecek" dedi. DHA