Polis dağılmakta direnen bazı işçileri gözaltına aldı, bazı işçiler ise soğuk kış gününe rağmen polisten kaçmak için havuza atladı.

Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda Tekel işçilerinin başlattığı eyleme polis tazyikli su kullanarak müdahale etti. Polis dağılmakta direnen bazı işçileri gözaltına aldı, bazı işçiler ise soğuk kış gününe rağmen polisten kaçmak için havuza atladı.
Tekel işçilerinin Abdi İpekçi Parkı'nda yaptığı eylemin 3. gününde polis alanın saat 15.00'e kadar terk edilmemesi durumunda müdahale yapılacağı uyarısında bulundu.

Tek Gıda-İş Sendikası'nın parktaki aracından yapılan anonsla, 'eylemcilerin alanı terk etmeyeceği' duyuruldu.

Abdi İpekçi Parkı'ndaki eyleme destek ziyaretlerinin sürdüğü sırada, polis tarafından anons yapılarak eylemcilerin üç gündür alanda bulunduğu, eylemci grubun arasına provokatör grupların karıştığı bilgisinin alındığı ifade edildi. Eylemcilerin saat 15.00'e kadar alanı terk ederek Ulus yönüne hareket etmeleri istenerek, aksi takdirde eylemcilere müdahalede bulunulacağı ifade edildi.

Tek Gıda-İş Sendikasının parkta bulunan aracından yapılan anonsta ise 'kanunsuz bir iş yapılmadığı ve alanı terk etmeyecekleri' duyuruldu.

Abdi İpekçi Parkı çevresindeki polis ekiplerinin gaz maskeleri takarak müdahale hazırlığı yaptıkları görüldü.

Burada KESK ve DİSK üyeleri de eylemci işçilere destek ziyaretinde bulundu.

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, burada yaptığı açıklamada 3 günden bu yana yürütülen mücadeleden dolayı işçileri kutladı.

'AK Parti'nin iktidara gelirken adalet, eşitlik ve demokrasi kavramlarını sıkça kullandığını' ifade eden Şimşek, iktidara geldikten sonra ise yürüttükleri politikalarla bu kavramların içini boşalttığını öne sürdü.

DİSK adına konuşan Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici de iktidar için söylenecek her şeyin söylendiğini, artık mücadele zamanı olduğunu ifade etti. Ekici, tüm örgütlü güçlerin mücadeleye destek vermelerini istedi.

Bağımsız milletvekilleri Sırrı Sakık, Akın Birdal, Nezir Karakaş, Nuri Yaman, İbrahim Binici, Şerafettin Halis ve kapatılan DTP'nin MYK üyesi Hatice Çoban da alana gelerek eylemci işçilere destek verdi.

Sakık, yaptığı konuşmada 'Biz hepimiz Türkiyeliyiz. Ama bunu bir türlü içlerine sindiremiyorlar. Halkı birbirlerine vurdurmaya çalışıyorlar' dedi. Devlet güçleriyle halka zulüm uygulandığını iddia eden Sakık, '1994'de aynı süreç yaşandığında bize gelip 'milletvekilliğinizi kurtaralım' dediler. Ama biz Türkiye'yi özgürleştirmek adına cezaevini tercih ettik. Bugün yine biz bunu tercih ediyoruz. Parlamentoyu asla tercih etmeyeceğiz' diye konuştu.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener de eylemcilere destek ziyaretinde bulundu. Şener, işçilerin omuzlarında Tek Gıda-İş Sendikasının parktaki aracına kadar geldi. Aracın üzerinden eylemcilere seslenen Şener, bakanlık yaptığı dönemde özelleştirme politikasının çalışanların mağdur edilmesi durumunda başarıya ulaşamayacağını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiğini anlattı. Şener, bakanlık yaptığı sürede hiçbir özelleştirme projesine imza atmadığını söyledi.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise Türkiye'nin büyük kaynakları olduğunu, bunun doğru kullanılması durumunda ne Tekel işçilerinin burada ne de Türkiye'nin bu durumda olacağını ifade etti./yeni şafak