Getirildiği Emniyet müdürlüğü'nde aç olduğunu söyleyen katil zanlısı yemek yedikten hemen sonra istifra etti. Polis tarafından tedavi ettirilen zanlının günlerdir parklarda yattığı ve aç kaldığı belirlendi.
Mersin'de 29 Haziran tarihinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümü 2 kişinin yaralanması olayı ile ilgili aranan katil zanlısının Mersin'de olduğu bilgisini alan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube ekipleri bulunabileceği bölgelerde araştırma yapmaya başladı. Daha sonra yeri tespit edilen zanlı, GMK Bulvarı Göçmen Kavşağı'nda yakalandı.
İfadesi alınarak hakim karşısına çıkarılmak üzere cinayet Büro şubesi'ne getirilen Ö.K. adlı zanlı aç olduğunu söyleyince, polis yemek söyledi. Ö.K. yemek yedikten kısa bir süre sonra istifra edince polis tarafından tedavisi yapıldı. Ö.K.'nin cinayetin ardından yakalanmamak için hiç bir yakını ile irtibat kurmadığı ve Adana'ya kaçarak günlerce parklarda yattığı ortaya çıktı. Yanındaki bir miktar para ile yemek yiyen Ö.K.'nın aradan zaman geçince yiyecek parası bulamadığından dolayı günlerce parklarda aç yattığı açlığa dayanamayınca Mersin'e gelerek bir yakınından yardım almak istediği belirlendi. Polis tarafından tedavisi yapılarak karnı doyurulan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ö.K.'nın karıştığı olay 29 Haziran tarihinde Merkez Akdeniz İlçesi'ne bağlı bahçe Mahallesi'nde meydana gelmiş, uyuşturucu satışı nedeniyle çıkan kavgada necati Ongunoğlu, ölmüş, oğlu 17 yaşındaki Sezer Ongunoğlu ile amcasının oğlu muhammet Ongunoğlu yaralanmıştı.