İşte polisin gözaltılarla ilgili 6 ayrı iddiası...

1- "Oda TV PKK"nın sözcüsü": Polisin iddiasına göre, Oda TV"nin PKK ile ilgili yayın politikasını Prof. Dr. Yalçın Küçük oluşturuyordu. Oda TV, PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen haber ajanslarından birçok haberi kullanarak PKK"nın sözcülüğünü yapıyordu. İlk operasyonlarda ele geçirilen ve Yalçın Küçük tarafından site yöneticilerine yazıldığı ileri sürülen bir bilgi notunda, “Örgütün Öcalan"ın kontrolünde olduğunu sürekli vurgula. Örgütü zayıf gösterecek yayınlardan uzak dur” gibi maddeler yer alıyordu.

2- "Ergenekon savunma merkezi": Polisin iddiasına göre Ergenekon gibi davaların sanıklarının savunmasında Oda TV merkez üssü görevi görüyordu. Polisin operasyonlarda ele geçirdiğini iddia ettiği belgelere göre Ergenekon sanıkları arasındaki uygulanan çifte standart nedeniyle rahatsız olanlar vardı ve bu sanıkların itirafçı olmalarından korkuluyordu.

3- "Cemaat bölümünü Yalçın yazdı": Polisin iddiasına göre Devrimci Karargah davasının tutuklu sanığı Hanefi Avcı"nın “Haliç"teki Simonlar-Dün Devlet Bugün Cemaat” isimli kitabındaki cemaat bölümünü Soner Yalçın yazdı. Ele geçirildiği öne sürülen bir belgede “Hanefi Avcı"nın kitabı ne durumda, referandum öncesi yetiştirilmeli, Nedim"i sıkıştırın hızlandırsın” şeklinde notlar bulundu.

4- "Şener bağlantılarını kullandı": Polisin ele geçirdiğini öne sürdüğü notlar arasında, Doğu Perinçek"in, Hanefi Avcı"nın ağzından Ergenekon"un boş bir dava olarak anlatılmasını istediği ve “Nedim"in emniyet bağlantıları önemli, Nedim ile Hanefi"nin Dink konusundaki görüş ayrılıkları gündem yapılmamalı” diye uyarı ve telkinlerin bulunduğu ileri sürüldü.

5- "Uzun"un kitabını da yazıyorlardı": Polisin iddiasına göre Emniyet İstihbarat Daire eski Başkanı Sabri Uzun"un yazacağı iddia edilen kitabın taslağı da Oda TV baskınında ele geçirildi. İddiaya göre kitabın yazımına gazeteci Ahmet Şık öncülük ediyordu ve kitabın seçimler öncesine yetiştirilerek AK Parti"nin yıpratılması hedefleniyordu.

6- "Baykal"a komplo kuruldu": Polis, Halk TV"nin devri için Deniz Baykal"a komplo kurulacağını ve bu komplo için Oda TV"nin Ankara muhabiri İklim Bayraktar"ın kullanıldığını öne sürdü. İddiaya göre, Deniz Baykal"ı arayan Bayraktar, her telefon konuşmasının ardından Yalçın"a bilgi veriyordu. Bayraktar, çevresindeki insanlara da Baykal"ın kendisini taciz ettiğini iddia ediyordu. İddialara göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin"i de arayan Bayraktar, Deniz Baykal"la aralarında bir yakınlaşma olduğunu söyledi.