Viyana ve Marmara Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan moda tasarımcısı Sinem Yalçın, 2008 yılı Ocak ayında emniyet şeridinde otomobilini kontrol ederken Faruk Kalkavan’ın kullandığı cipin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Ünlü Kalkavan ailesine mensup olan Koç Üniversitesi öğrencisi Faruk Kalkavan, olaydan sonra kayıplara karıştı. 
 
Sürücü 6 aydır aranıyor 
Kazayı başkasının üslenmesine rağmen cipi Kalkavan’ın kullandığı tespit edildi. Tutuklanarak cezaevine konulan Kalkavan, 3 ay 20 gün sonra öğrenci olması ve adresinin belli olması gerekçesiyle tahliye edildi ve yargılanması tutuksuz olarak devam etti. 
Üsküdar 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nce 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan Kalkavan’ın cezası geçtiğimiz Mart ayında Yargıtay tarafından onaylandı. Kalan cezasını çekmesi için 6 aydır aranan Kalkavan geçen süreye rağmen yakalanamadı. 
 
‘Sanığı tanır mısınız?’ 
Hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunan ancak Yunanistan üzerinden ABD’ye kaçtığı iddia edilen Kalkavan için polisin yaptığı arama çalışma Yalçın ailesini şoke etti. Polisin Kalkavan’ı bulmak için sahibi oldukları Üsküdar’daki moda evine geldiğini belirten baba Sinan Yalçın, “Polisler 29 Temmuz günü işyerimize gelip Faruk Kalkavan’ın bir adresinin de burası olduğunu ve tanıyıp tanımadığımızı sordur. Kalkavan’la ortak olup olmadığımızı, tanışıklığımızı sorguladılar. Bize ‘adresini biliyorsanız söyleyin, kaç yıldır tanıyorsunuz?’ gibi sorular sordular. Savcılık talimatıyla geldiklerini söyledikler. Hem evlat acımızı pekiştirdiler hem de ilgisiz yerlerde aradıklarını öğrendik. Kalkavan, mutlaka ailesiyle görüşüyor. Ailesi sorgulansa ya da yakınları takip edilse nerede olduğu ortaya çıkar” diye konuştu. 
Anne Neşe Yalçın ise, “Sanğı böyle arıyorlarsa zaten bulmaları imkânsız” dedi. (Milliyet)