Aydın'da, 17 yaşındaki İ.B., tecavüz ettiğini ileri sürerek polise şikayetçi olduğu 25 yaşındaki M.K.'yi, mahkemede, babasının zoruyla böyle ifade verdiğini belirtip, "Rızamla birlikte olduk" diyerek tutuklanmaktan kurtardı.

Çine'de yaşayan İ.B., geçen salı günü babası 45 yaşındaki M.B. ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, kendisini götürdüğü bağ evinde tecavüz ettiğini ileri sürdüğü M.K.'den şikayetçi oldu. Yaşı küçük olduğu için İ.B.'nin psikolog eşliğinde ifadesine başvuruldu. Polis, şikayet üzerine, ertesi gün, yem ve gübre satışı yapan evli, iki çocuk babası M.K.'yi işyerinde gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.K. ifadesinde, "Bir yıldır İ.B. ile beraberiz. Kendi isteği üzerine birlikte olduk. Kaçırdığım ve tecavüz ettiğim doğru değil" diyerek, suçlamaları kabul etmedi. İ.B. de ifadesinde, babasının ilişkisini öğrendikten sonra baskı yapması üzerine emniyette şikayetçi olduğunu belirtip, "M.K. ile kendi isteğim ile birlikte oldum. Evli ve çocuklu olduğunu bana söylemedi. Öğrenince şoke oldum. Onu seviyordum. Ama şimdi doğruyu söylemek zorundayım. Şikayetçi değilim" dedi.

İfadelerin ardından mahkeme M.K.'yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. M.K., "Kafam çok karışık. İ.B.'yi çok seviyorum. Ancak ne yapacağımı da bilemiyorum" dedi. (dha)