Yeni faaliyete geçen Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ni tanıtmak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenlendi.
Kuşadası Emniyet Müdürlüğü tarafından Hacıfeyzullah Mahallesi Altın Güvercin Sitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen huzur toplantısına Kuşadası Emniyet Müdür Yardımcısı Aykut Bozkurt, Toplum Destekli Poliklik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Abdil Ocak, polis müdürleri, görevli polisler, mahalle muhtarları, site yöneticileri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
Yeni kurulan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosunun amirliğine atanan Komiser Yardımcısı Abdil Ocak toplantının açılış konuşmasını yaptıktan sonra mahalle muhtarları, site yöneticileri ve vatandaşların sorunları dinlendi. Daha sonra konuşan Kuşadası Emniyet Müdür Yardımcısı Aykurt Bozkurt, katılımcılara Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin amaç ve faaliyetleri hakkında açıklamalar yaptı. Yeni kurulan büronun yapacağı faaliyetlerle ilgili bilgilendirme yapan Müdür Yardımcısı Bozkurt, mala ve cana karşı işlenen suçlar ve özellikle hırsızlık olayları ile ilgili olarak, muhtarların, vatandaşların, site yönetiminin ve esnafların ne tür önlemler alabileceğini anlatırken, alarm ve güvenlik kamerasının önemine değindi. Katılımcılardan gelen soruları da cevaplandıran Müdür Yardımcısı Bozkurt, polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, önleyici güvenlik hizmetleri kapsamında halkı bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik programlar ve toplantıların devam edeceği söyledi.