Polis Meslek Yüksekokulu giriş sınavlarındaki "Mesleki psikolojik değerlendirme" aşaması kaldırıldı. Bundan böyle polis adaylarına, şimdiye kadar sorulan ve yanıtları kişiden kişiye değişen, adayı kolaylıkla elemeye elverişli "hangi rengi seversin", "nasıl yürürsün", "rüyanda düşer misin", "çok sevinirsen yüksek sesle kahkaha atar mısın" gibi sorular sorulmayacak. 

AHİRETLİK SORULARA SON 
Adayların sübjektif nedenlerle elenmelerine yol açan "mesleki psikolojik değerlendirme" aşamasında geçen yıllarda çoktan seçmeli ilginç sorular soruluyordu. Bu sorular arasında; "sabah", "öğleyin" ve "gecenin ilerleyen saati" gibi seçenekleri olan "kendinizi ne zaman iyi hissedersiniz" sorusu olabiliyordu. Aynı şekilde adayın hangi rengi sevdiği sorusu da yöneltiliyor ve seçenek olarak, "Kırmızı veya portakal rengi", "siyah", "sarı veya mavi", "yeşil" ve "kahverengi veya gri" verilebiliyordu. Yönetmelik değişikliğine göre polis adayları, bu tür soruların sorulduğu "psikolojik değerlendirme" aşamasına tabi tutulmayacaklar. Polis adaylarının asgari derecede psikolojik dengesizliğinin olup olmadığı mülakat sırasında komisyon tarafından değerlendirilecek. 

BİLGİYİ ÖLÇECEK
Şimdiye kadar polis adayları yazılı sınavda, "genel kültür" ve "genel yetenek" gibi kapsamı oldukça geniş ve komisyonun istediği adayı eleyebilmesine olanak veren iki ana alandan sorumlu tutuluyordu. Polislik sınavlarında okuyan, toplumu tanıyan adaylar daha şanslı olacak. Çünkü bundan böyle adaylar yazılı sınavda Türkçe, Türk Edebiyatı, Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkiye ve Dünya Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Türkiye ve Dünya Tarihi, Sosyoloji ve güncel kültürel alanlardan sorumlu tutulacak.