Türkiye'de 50 ilde uygulamaya başlayan ve Nisan ayında da Aydın"da teşkilatlanmasını oluşturan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği halkla bütünleşmesini sağladı. İlk olarak esnaf ziyaretine başlayan ve çarşı ve pazarlarda halkı uyaran Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği"ne bağlı çalışanlar şimdi de resmi kurumlarda ve okullarda çalışmalarına başladı.
Suçlarla mücadelede başarılı olabilmenin ön şartının vatandaşın desteğini almaktan geçtiğini ifade eden Aydın Valisi Mustafa Malay, toplum destekli polislik hizmetlerinde temel amacın, toplumsal katılımı sağlayan, çevrenin sosyal yapısıyla bütünleşmiş, topluma yakın, kaliteli güvenlik hizmeti sunan ve toplumun güvenlik taleplerine her durumda cevap veren, toplumun her türlü sorununun belirlenerek çözüme kavuşturulmasında, ilgili kurum ve kuruluşların harekete geçirilmesine imkan sağlayan bir sistem oluşturulduğunu söyledi.
07 Mayıs 2008 günü Aydın Valisi Mustafa Malay tarafından tanıtımı yapılan ve araç ve gereçleri teslim edilen Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri önceki gün de Komiser Yardımcısı Ünal Kıranmezar başkanlığında Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi"ni ziyaret ettiler. Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Büro Amirliğinin çalışmaları hakkında, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü"ndeki eğitim-öğretim görevlilerine bilgi veren Kıranmezar, hedeflerinin Aydın"da vatandaşla iç içe çalışmak olduğunu söyledi. İl merkezinde göreve yeni başlamalarına rağmen halkla bütünleşme manasında çok iyi mesafe alındığını belirten Ünal Kıranmezar, yeni yetişecek öğrencilere de konuları ile ilgili her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını söyledi.
Ziyaretin ardından Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği çalışanları ile Aydın Polis Eğitim Merkezi eğitmenleri hatıra fotoğrafı çektirdi.