Bugün sabah saatlerinde Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenlerde; anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenlere Aydın İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Aydın Polis Mesleki eğitim Merkezi Müdürü Fahrettin Kahyaoğlu, Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Aydın Şube Başkanı Nurettin Yüce, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, emniyet amirleri, polis mensupları ile emekli, şehit ve gazi polis yakınları katıldı.
Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Türk Polis Teşkilatının 163. Kuruluş Yıldönümü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu yıl 2 gün olarak planlanan kutlamaların Aydın'da da coşkuyla kutlandığını ifade eden Orhan, “Polisin vatandaşlarla işbirliği ve dayanışmasını en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Polise olan güvenin ve desteğinin devam etmesiyle birlikte teşkilatımız daha da başarılı olacaktır. Görevimizin vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak olduğunun bilincindeyiz. Ve bu bilinçle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu nedenle Türkiye genelinde 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren uygulamaya giren 'Toplum Destekli Polis' uygulaması kapsamında ilimizde çalışmalara başladık. Vatandaşlarımız her zaman polis teşkilatına güvensin ve destek olsunlar. Toplumumun desteği ve güveni sürdüğü sürece bizler görevimizi daha iyi şekilde yapabiliriz. Bu fırsatla tüm teşkilat mensuplarımızın bayramını kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Törenin yapıldığı alanın çevresinde bulunan vatandaşlar, kutlamalara katılarak polislere destek verdiler. Törene emniyet teşkilatı mensubu olan babasıyla birlikte gelen Asena İlayda Kaya, giydiği polis üniformasıyla büyük ilgi gördü.