SUİKASTE kurban giden gazeteci Hran Dink'in avukatlarının, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden bazı polisler hakkında görevlerini ihmal ettikleri iddiasıyla mahkemeye yaptıkları başvuru reddedildi. Mahkeme, polislerin görevlerini ihmal ettiklerine ilişkin kesin ve inandırıcı hiçbir delilin bulunmadığına hükmetti.

Dink ailesinin avukatları Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, o dönemde Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç, Terörle Mücadele Şube Müdürü Yahya Öztürk, İstihbarat Şube Müdürü Yardımcısı Ercan Demir ve İstihbarat Şubesi polisleri Muhittin Z., Tevfik C. ile Hüseyin Y. hakkında, görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatılmasını talep etmişti. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı inceleme sonrasında bu soruşturma için takipsizlik kararı verdi.

Kararın ardından Dink ailesinin avukatları bir üst mahkeme olan Rize Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Rize Ağır Ceza Mahkemesi, yapılan inceleme sonucunda adı geçen polislerin, Dink cinayetini önceden haber almalarına rağmen bunu engellemeyerek görevlerini ihmal ettiklerine dair, kesin ve inandırıcı hiçbir delil bulunmadığına hükmetti. Mahkeme, kovuşturmaya yer olmadığına dair Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararının doğru olduğunu belirtti. Son itiraz merciinin verdiği bu karara başka bir itirazın yapılamayacağı kaydedildi.