Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili aday adayı Ali Gültekin Kılınç, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 166. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü kuruluşlarından birisi olan polis teşkilatının 20 bini aşan personeliyle ülkenin huzur ve güvenliği için çalışmalarını başarıyla sürdürdüğüne dikkat çeken Kılınç, “Devletimizin gözbebeği olan polisimiz son derece zor çalışma koşullarında görevlerini yerine getiriyor. İyi ve kötü günlerinde onlara desteklerini esirgemeyen değerli ailelerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.
10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Türk Polis Teşkilatı’nın, 166 yıldır ülkesine ve milletine, çok zor şartlar altında, şerefle hizmet ettiğini söyleyen aday adayı Kılınç, “Geçen zaman içerisinde, hizmet kalitesinin ve eğitim seviyesinin yükselmesi amacıyla Polis Akademisi’ne bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Bunun yanında Polis Okulları da 2 yıllık meslek yüksek okulu haline dönüştürülmüştür. Bugün polisimizin yüzde 70’inin eğitim seviyesi üniversite düzeyine gelmiştir. Bu çok sevindirici bir gelişmedir” şeklinde konuştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü kuruluşlarından birisi olan polis teşkilatının 20 bini aşan personeliyle ülkenin huzur ve güvenliği için çalışmalarını başarıyla sürdürdüğüne dikkat çeken Kılınç, Avrupa ülkelerinde ortalama, 250 kişiye 1 polis düştüğünü, ülkemizde ise bu oranını 313 kişiye 1 polis olarak değiştiğini belirtti.
Açıklamasında Türk Polis Teşkilatı’nın 10 Nisan Polis Bayramı’nı kutlayan AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Ali Gültekin Kılınç, “Son derece zor çalışma koşullarına rağmen iyi ve kötü günlerinde onlara desteklerini esirgemeyen değerli ailelerine şükranlarımı sunuyor, sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar diliyorum. Başta polis şehitlerimiz olmak üzere, şehitlik mertebesine ulaşan kahraman polislerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.