Son dönemlerde oldukça artan kadına şiddet olayları ile ilgili örnek teşkil edecek bir karar alan Yılmaz, polis merkezlerinde görev yapan 4 bin polise aile içi şiddet konusunda eğitim verilmesi ile ilgili talimat verdi.

Polis merkezine başvuran ve polis memuru eşleri tarafından darp edildiklerini iddia eden 2 kadının dosyasını inceleyen Yılmaz, polis memurları hakkında da bilgi aldıktan sonra 2 memurun açığa alınması talimatı verdi. Memurlar ifadelerinin alınmasının ardından açığa alındı.

Aile içi şiddeti önlemek için, eşine şiddet uygulayan kişilerin önce polis teşkilatından temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Önce kendi bahçemizi temizlemeliyiz. Biz temiz olursak başkasına ancak örnek olabiliriz" dedi.

Son dönemde kadına şiddet olaylarının artmış gibi göründüğünü bildiren Yılmaz, "Kadına yönelik şiddete veya aile içi şiddette herhangi bir artış yok. Sadece kadınlar artık "Kocamdır, sever de döver de" mantığından vazgeçip şikayetçi olmaya başladılar" diye konuştu.

Yılmaz kadına şiddet uygulayan erkeğin 'aciz erkek' olduğunu belirtirken, "Polis, sokaktaki kapkaç, hırsızlık olaylarını bitirebilir veya azaltabilir. Ancak aile içinde bireyler arasında olan şiddet olayları konusunda yapacağı fazla bir şeyi yok. Aile içi şiddet ancak eğitim ile önlenebilir. Okullarda bir saatlik 'öfke kontrolü' dersi konularak henüz küçük yaşlarda kişilerin öfkelerini kontrol altına alması sağlanabilir" diye konuştu.