Hayati ARIGAN / AHT

İstanbul’da, Kars’tan izne gelen polis memuru Nurullah Y., trafikte tartıştığı Yunus D.’nin kullandığı otomobili yaklaşık 10 kilometre takip ederek 12 el ateş etti. Aracın içindeki Yunus D. ve arkadaşları şans eseri kurtulurken, polis hakkında 3 kez müebbet istemiyle dava açıldı.

İSTANBUL’da bir şirkette özel şoför olarak çalışan Yunus D., patronundan habersiz otomobilini alarak arkadaşları Bahattin A. ve Erdal Ç. ile birlikte Aksaray’da eğlenmeye gitti. Kars’ta görevli polis Nurullah Y. de, izne geldiği İstanbul’da bir arkadaşından otomobilini alarak eğlenmeye gitti. Birbirini hiç tanımayan iki grup, emanet otomobillerle sabaha karşı evlerine dönmek için yola çıktı.

Aksaray’dan TEM Otoyolu’na çıkan Yunus D.’yi polis memuru Nurullah Y. tehlikeli bir şekilde solladı. İki aracın da devrilme tehlikesi yaşadığı olayın ardından Yunus D. uzun uzun kornaya bastı. Nurullah Y. yavaşlayınca iki araç yan yana geldi. İddiaya göre Nurullah Y. camını açarak Yunus D.’ye önce küfür edip sonra tabancasıyla bir el ateş etti.

SİLAHLI KOVALAMACA
Korkarak aracının gazına basan Yunus D.’yi takip eden polis memuru arkasından ateş etmeye başladı. Ardından da, Yunus. D.’nin aracını sıkıştırıp kaza yapmaya zorladı. Yunus D. izini kaybettirmek istese de Nurullah Y. yaklaşık 10 kilometre boyunca kendisini kovalayarak 12 el ateş etti. Nurullah Y.’nin, Kadıköy TEM Otoyolu girişine kadar kovaladığı Yunus D. ve beraberindekiler, bir TIR’ı kendilerine siper alarak Alibeyköy kavşağına aniden dönüp canlarını kurtardı. 5

KURŞUN İSABET ETTİ
Hemen araçtan inen Yunus D. ve beraberindekiler ormanlık alana kaçarak polisi aradı. Polislerin bulundukları alana gelmeleri üzerine saklandıkları yerden çıkan 3 kişi, otomobillerinin 5 yerinden kurşunlara hedef olduğunu gördü. Nurullah Y.’nin kullandığı otomobilin plakasından aracın sahibine ulaşıldı. Otomobilin sahibi Fatih E., polis Nurullah Y. ile birlikte karakola gitti. Ancak Nurullah Y. karakoldan kaçtıktan bir gün sonra polise teslim oldu.

TABANCASINA EL KONULDU
Yunus D. ve beraberindekiler karakola giderek Nurullah Y.’yi teşhis etti. Polisin tabancasına el konuldu. Savcılığa çıkarılan Nurullah Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Nurullah Y., suçlamaları reddederken, hakkında kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 3 kez müebbet ve mala zarar vermekten 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açıldı.