BAĞCILAR'da evine hırsız giren Mete Engin, ikinci şoku eve polis çağırdığında yaşadı. Polisin ilgisiz tutumundan yakınan ev sahibi, "Eve gelen polisler, kapı girişindeki güvenlik kamerasını bile incelemedi. Beni, 'Merak etme, en az iki ay daha evinize uğramazlar' diye teskin etmeye çalıştı. Benimle alay ettiler. Polis bizi böyle mi koruyacak" diye isyan etti.

Mete Engin'in, Melek Caddesi Çeşme Sokak'taki evine, dün gece hırsız girdi. Evdeki laptop, cep telefonları ve ziynet eşyalarını toplayan hırsız, aldıklarını pencere altında kendisini bekleyen arkadaşına attı. Daha sonra yatak odasına gidip otomobil anahtarı ve cüzdanı aldı. Hırsız, koridordan geçerken askıda gözüne kestirdiği pantolonları tek tek salona getirip ceplerini boşaltırken, Mete Engin gürülteye uyandı. Salona giden Mete Engin, hırsızla burun buruna geldi. Yaşanan kovalama sonrası hırsız, 5 metre yüksekliğindeki pencereden atlayarak kaçtı.

BENİMLE ALAY ETTİLER

Mete Engin'in iddiasına göre, eve çağırdığı polisler, yaşananları sıradan bir olaymış gibi karşıladılar. Engin, hırsızın eşgalini vermesine rağmen polislerin not bile almadığını belirterek, "Evin girişindeki güvenlik kamerasında hırsız ile gözcülük yapan arkadaşının görüntüsü var. Hatta hırsızlar evin önünde iken yanlarından bir polis otosu geçiyor. Polis, hırsızların kimliğini belirleyebileceği bu kayıtları alıp incelemedi. Giderken de aklı sıra espri yapıp, beninle alay eder gibi 'Merak etme, en az iki ay daha evine uğramazlar' dediler. Ya hırsız bize bir şey yapsaydı. Hesabını kim verecekti" diye konuştu.

Engin ayrıca, sokaklarında birçok eve hırsız girdiğini, polisin tutanak tutmaktan başka bir şey yapmadığını ileri sürdü.


Vatan