Kaza, öğle saatlerinde Merkez Mahallesi D-400 karayolunda meydana geldi. Yaşar Doğan yönetimindeki 33 RS 076 plakalı kamyon iddiaya göre, aniden yola çıkan bisikletli Mehmet Yel’e çarptı. Yel, olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza yerine gelen polis memurları, kimlik tespiti yapmaya çalışırken yere düşen cep telefonundan yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Bir polis memuru, aradığı kişinin Yel’in oğlu olduğunu öğrenince ne diyeceğini şaşırdı. Bir süre tereddüt eden polis memuru, babasının cep telefonunu unuttuğunu acil olarak verdiği adrese gelip alması gerektiğini söyledi.
 
Yapılan incelemenin ardından Yel’in cenazesi Erdemli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kamyon şoförü de gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.
 
CENAZEYİ ALMAYA YAKINLARI GELDİ
 
Trafik kazasında hayatını kaybeden 68 yaşındaki Mehmet Yel’in cep telefonuyla aynı adı taşıyan oğluna ulaşan ancak acı haberi veremeyip, "Babanız cep telefonunu burada unutmuş, acil gelin" diyen polis ekibi, daha sonra diğer yakınlarına da ulaştı. Kaza haberini alan Mehmet Yel’in yakınları, oğlu Mehmet Yel’in şehir dışında bulunduğunu, babasının öldüğünün söylenmemesinin şok yaşamaması açısından yerinde bir davranış olduğunu belirtip, emniyet yetkililerine teşekkür ettiler.