ADANA'da maddi sıkıntı yüzünden bunalıma giren işsiz 20 yaşındaki Esat Emrah Anagur, köprüye çıkıp intihar etmek istedi. Olay yerine giden polis ekiplerince ikna edilmeye çalışılan Esat Emrah Anagur'a, bir polis memuru, “Benim senden çok derdim var. Ben derdimi anlatacak olsam, "Ağabey o üniformayı çıkar, sen gel buraya" dersin. O yüzden intihar etmeyi bırak, her şey düzelir” dedi. Polisin dertleştiği genç, kısa süre sonra ikna edilerek bulunduğu yerden indirildi.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında D- 400 karayolu üzerinde bulunan Seyhan Nehri"nin iki yakasını birleştiren Sabancı Merkez Cami önündeki Girne Köprüsü'nde meydana geldi. İşsizlik nedeniyle bunalıma giren Esat Emrah Anagur, köprünün korkuluk demirlerinden kendini nehre doğru sarkıttı. "Ölmek istiyorum, yeter artık" diye bağıran Anagur'u gören vatandaşlar, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Anagur'un suya atlama ihtimaline karşı Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı arama kurtarma birliği Can-Kur ve sağlık ekiplerinden yardım istedi.

Anagur, kendisini kurtarmaya gelen polisleri atlamakla tehdit edip, yaklaştırmadı. Bunun üzerine polisler, genci ikna etmeye çalıştı. Asayiş ve karakol polisleri, Anagur'la konuşmaya başladı. Polislere derdini anlatan Anagur, “Ben iş bulamıyorum, çalışsam da cebimde para kalmıyor. Sıkıntı yaşıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum, çareyi ölmekte buldum” dedi.

Genci dinleyen bir polis memuru, “Herkesin bir sürü sıkıntısı var. Benim senden çok derdim vardır. Ben derdimi anlatacak olsan, "Ağabey o üniformayı çıkar, sen gel buraya" dersin. O yüzden intihar etmeyi bırak. Her şey düzelir” diye intihardan vazgeçirmeye çalıştı. Diğer polislerin de ikna çabalarının ardından Anagur, polis merkezine götürülmeme şartıyla köprüden inebileceğini söyledi. Bunun üzerine bir komiser, olay yerindeki polisleri uzaklaştırdı. Yaklaşık 45 dakika süren ikna çabalarının ardından Anagur, köprüden yola çıktı. Bir polisin sigara verdiği Anagur, komiserin koluna girip bir süre yürüdükten sonra polis aracına bindi. - DHA