Sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 175"inin tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Aydın merkez ve ilçelerinde son 3 ay içerisinde gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgiler veren İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Kılıç, yasaların verdiği yetkileri tereddüt etmeden sonuna kadar kullanarak ilin terör, güvenlik, asayiş ve trafik bakımından sorunsuz ve güvenli bir kent olması için sorumluluk bölgeleri olan 17 ilçe ve 6 beldede toplam 2 bin 719 personel ile özverili bir şekilde görev ifa edilmekte olduğunu ifade etti.
Aydın polisin geçmiş dönemlerde olduğu gibi terör, güvenlik, asayiş ve trafik bakımından başarılı çalışmalarını son dönemde de sürdürdüğüne işaret eden Mehmet Kılıç, “Asayiş olayları ile mücadele kapsamında toplam 5 bin 166 olay meydana gelmiş, bu olaylar ile ilgili olduğu tespit edilen 5 bin 77 şüpheli şahıs yakalanmış, yakalanan şüphelilerden 147"si adli makamlarca tutuklanmıştır. Mali, bilişim, narkotik ve organize suçlar ile mücadele kapsamında ise toplam 159 olaya müdahale edilmiş, bu olaylar ile ilgisi olduğu tespit edilen 273 şüpheli şahıs yakalanmış, yakalanan şüphelilerden 28"i adli makamlarca tutuklanmıştır” dedi.
Halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden organize suç örgütleri ve her türlü yolsuzluğa karşı yasal çerçevede sonuç alıcı çalışmalar yapıldığına işaret eden Kılıç, bundan böyle de suç ve suçlularla mücadelede ve önleyici hizmetlerin 24 saat aralıksız olarak sürdürüleceği sözlerine ekledi. / iha