İstanbul Dolmabahçe’de 1.40 promil alkollü çıkan sürücü kendisini durdurmak isteyen trafik polisini, ezmeye kalkıştı. Ardından da can havliyle ön kaputuna atlayan polis memurunu, 120 kilometre hızla Karaköy Meydanı’na kadar götürdü.
 
Görenlerin film çekimi zannettiği ilginç olayın ardından güçlükle durdurulan sürücü gözaltına alınırken, 3 dakika boyuncu elleriyle otomobile tutunarak yaşam mücadelesi veren polismemuru hastaneye kaldırıldı.
 
‘DUR’ İHTARINA UYMADI
 
Beşiktaş Dolmabahçe trafik ışıkları önünde dün sabah saat 08.59’da film gibi bir olay yaşandı. Sabah erken saatlerde Dolmabahçe’de göreve başlayan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı yaya trafik polisi Ahmet T.A., Hyundaimarka otomobili trafik ışıklarında şüphe üzerine durdurmak istedi. Ancak kırmızı ışığa rağmen otomobil hızla geldi. Bu sırada polismemuru, otomobilin karşısına geçerek iki elini kaldırarak ‘dur’ ihtarında bulundu. Sürücü ise otomobili polismemurunun üzerine sürdü. Ne olduğunu anlayamayan polismemuru Ahmet T.A., ezilmekten kurtulmak için can havliyle otomobilin ön kaputunun üzerine atladı. Ön cama tutunmaya çalışan polis memuru, bir yandan da sürekli “Sağa çek, dur” diye bağırdı.
 
POLİS MEMURU YARALANDI
 
Sürücü ise kimseye aldırmadan otomobilin üzerindeki polis memuruna rağmen hızını artırarak Tramvay Yolu’na girdi.
 
Mobese kamerasının saniye saniye kaydettiği olayda Karaköy Meydanı’na doğru 120’ye çıkan hızla ilerleyen sürücü, Fındıklı Tramvay Durağı’na geldiğinde ise bir kez daha kırmızı ışıkta durmayarak başka bir otomobile çarptı. Buna rağmen kaçmaya devam eden otomobil, Karaköy Meydanı’na geldiğinde durduruldu. 3 dakika süren olayda üzerinde polis memuruyla giden otomobili görenler ise film çekimi yapıldığını zannetti. Yaralanan polis memuru hastaneye götürülürken sürücü Nail İ. gözaltına alındı. 26 yaşındaki Nail İ.’nin 1.40 promil alkollü olduğu belirlendi. İlk kez alkollü araç kullanırken yakalandığı tespit edilen sürücü bugün adliyeye sevk edilecek.