Polisi karşısında gören cinci hoca lakaplı 50 yaşındaki B.D. polis evde arama yaparken fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Aydın'da yaşanan bu ilginç olay Muğla'daki polisleri bile güldürdü.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Milas"ta sokak satıcısı tabir edilen uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonda aynı zamanda kaçak kazı şebekesine ulaştı.
Edinilen bilgiye göre, Aydın ve Denizli"den getirilen esrar maddelerini ele başlığını A.A."nın (70) yaptığı uyuşturucu çetesine yönelik Milas"ta operasyon gerçekleştirildi. Milas"ın Güllük beldesinde balık çiftliği bulunan A.A."nın özel mülkünde yapılan aramada 90 gram esrar maddesi, 6 adet esrarlı sigara ele geçirildi. A.A. getirdiği esrar maddesini Milas"ta küçük ölçeklerle pazarlayan K.Ö. (40), S.Ü. (60), İ.T. (78) ve M.A. (43) isimli zanlılar yakalandı.
Kaçakçılık Şubesi ekipleri A.A. isimli zanlıya ait arazide kazılan alanları fark edince bu defa Müze Müdürlüğü"nden ekip çağrıldı. Ekiplerin yaptıkları çalışmada, özel mülke ait arazide kaçak kazı yapıldığı ortaya çıktı. Arazide ve evde yapılan aramada, kaçak kazıda kullanılmak üzere Balyoz, hitli ve kürek ele geçirildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, define kazısı konusunda Aydın"da oturan ve Cinci Hoca lakaplı B.D. (50) isimli şahıstan danışmanlık hizmeti aldıklarını itiraf ettiler.
Polis Aydın"da Cinci Hoca lakaplı şahsın evine yaptığı operasyon esnasında Epilepsi hastası olan B.D. rahatsızlanarak Aydın Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. B.D. isimli Cinci Hoca"nın evinde yapılan aramada ise Cincilik ve büyücülük yapmak için kullanılan 23 adet doküman ele geçirildi. Ele geçirilen dokümanlar içinde Gizli İlimler Hazinesi, Cinsel Büyüler ve 10 adet müşteri listesinin bulunduğu ajanda ele geçirildi.

KAZI DANIŞMANI CİNCİ HOCA
A.A. isimli zanlının yapılan sorgulamasında kendisine ait özel mülkte kaçak tarihi eser kazısı yaptığını, bu konuda Cinci Hoca"nın Gizli İlimler Hazinesi ile kendilerini danışmanlık yaptığını açıkladı. Cinci Hoca B.D."nin hazinenin yerini Cinlerle irtibat kurarak belirlediği ileri sürüldü.

AJANDANIN İÇERİĞİNDE ÜNLÜ DOLU
Aydın"da Cinci Hoca lakabı ile bilinen B.D."nin evinde yapılan aramada 10 adet ajanda ele geçirildi. Ajandada cinsel yönden zayıf olan, evlilikleri mutsuz olan çiftler, çocuğu olmayan çiftlere büyü yapıldığı ortaya çıktı. Kaçakçılık Şube Müdürlüğü"nün faaliyet alanı dışında olması nedeniyle ele geçirilen ajandaların içeriği Aydın Cumhuriyet Savcılığı tarafından koruma altına alındı. Ajandalarda Türkiye"den ve yurt dışından Cinci Hoca"ya gelen çok sayıda ünlünün yer aldığı öğrenildi. -iha