Denizli'de ailesiyle birlikte oturan ve hakkında daha önce sergilediği saldırgan davranışlarla ilgili yapılan şikayetler üzerine mahkemece Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alınması kararı bulunan şizofreni hastası B.D (35), eve gelen polis ekibi tarafından hastaneye götürülmek istendi.

Hastaneye gitmek istemeyen ve görevli polis ekibine tepki göstererek kendini eve kilitleyen E.D'nin, içeride çakmakla yangın çıkarmaya çalıştığını gören polis, itfaiyeden yardım istedi.

Polis, E.D'yi etkisiz hale getirerek yakalamak için gelen itfaiye ekibiyle birlikte üzerine tazyikli su sıktı. Bunun duruma sinirlenen E.D'nin, polise evde bulundurduğu taşları atmaya başlaması üzerine ekipler, evin camını kırarak içeriye gaz bombası attı. İçeriye atılan gaz bombalarını geri atan E.D, evden aldığı bıçak ve baltayla çatıya çıktı.

Gelişmeler üzerine büyüyen operasyonda, evin çevresi çevik kuvvet polis ekipleri tarafından sarıldı.

Emniyet ekiplerinin tüm uğraşlarına rağmen ikna olmayan E.D, evi çevreleyen polis ekiplerinin dağılmasını istedi. Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar'ın da katıldığı ikna çalışmaları sonrasında hastaneye gitmeyi kabul eden E.D, sivil bir araçla evinden alınarak hastaneye götürüldü.

Operasyon sırasında bir polis, E.D'nin fırlattığı bıçağın koluna isabet etmesi sonucu, bir polis de gaz bombası atmak için evin camını kırarken hafif şekilde yaralandı.