Polisin yakalama kararını tebliğ etmesi üzerine bıçakla polise saldıran ve başından yaralanan sabıkalı hastanede tedavi altına alındı.
Hırsızlık ve uyuşturucu madde satmak ve kullanmak suçlarından sabıkalı olan ve bir süre önce cezaevinden çıkan 28 yaşındaki Umut T. isimli sabıkalı hakkında bir süre önce mahkemeden psikolojik tedavi görmesi için karar çıktı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilme kararı polise gönderilen Umut T. isimli sabıkalı yapılan çağrılara rağmen polise teslim olmadı. Saat 15.00 sıralarında Kuşadası 50. Yıl Caddesinde tebligat görevini yürüten Kuşadası Merkez Polis Karakolu'nda görevli sivil
bir polis memuru, Umut T. ile karşılaştı. Umut T.'den teslim olmasını isteyen sivil polis memurunun bu isteğine uymayan sabıkalı kaçmaya başladı. Kovalamacanın ardından polis memuru tarafından yakalanan Umut T., bu kez belinden çıkardığı bıçakla polis memuruna saldırdı. Bıçaklı saldırıya uğrayan polis memuru bu kez havaya ateş açtı. Çıkan arbede sırasında silahla başından yaralanan Umut T., ağır yaralı olarak Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Umut T., ilk müdahalenin ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

İHA