İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde toplam 51 ilde yürütülmekte olan “Toplum Destekli Polislik Projesi” kapsamında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği kuruldu. Büro amirliğinin kuruluşunda ihtiyaç duyulan araç-gereç ve kıyafetler giderleri Aydın İl Özel İdaresi tarafından karşılandı. Alınan araç gerek ve yeni oluşturulan büro personelinin tanıtımı Aydın Valisi Mustafa Malay'ın da katıldığı bir törenle yapıldı. Aydın Valiliği önünde gerçekleşen törene Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ve davetli protokol üyeleri katıldı.
Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, projeyle polis hizmetlerinde çağdaş uygulamaların yaşama geçirilmesi amacıyla örnek bir polis modelinin oluşturulmak istendiğini söyledi. Bu modeli ülke geneline kademeli olarak yaymak amacıyla ilk olarak 10 ilde çalışmaların başlatıldığını hatırlatan Orhan, “Daha sonra 15 ve son olarak da Aydın'ın da aralarında bulunduğu 26 ilin eklenmesiyle proje kapsamındaki toplam il sayısı 51'e yükseltildi. İlimizde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin kuruluşunda ihtiyaç duyulan 9 adet motosiklet 13 bin 500 YTL, sürücü kaskları bin 620 YTL ve büroda görev alacak olan 9 personelin kıyafetleri de 2 bin 340 YTL olmak üzere toplam 17 bin 500 YTL'lik maliyet İl Özel İdaremiz tarafından karşılandı. Aralarında bir de bayan personelin bulunduğu büro personelimize il merkezindeki mahallelerin paylaşımı yapıldı. Personelimiz bugünden itibaren halkla iç içe olarak çalışmalarını sürdürecekler” dedi.
Eskiden polis denilince ilk akla gelenin asayiş olayları olduğuna değinen Vali Mustafa Malay da, artık bu imajın geride kalmaya başladığına işaret etti. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görev yapacak personelin mahallelerde görev yapacağının altını çizen Malay, polis memurlarının halkın güvenlik sorunları dışındaki problemleriyle de ilgileneceğini açıkladı. Bu uygulamanın köylerde ziraat mühendisi görevlendirilmesine benzer bir çalışma olduğunu hatırlatan Malay, “Nasıl o mühendisler köylünün tüm sorunlarıyla ilgilendiyse, şimdi de polisimiz şehir merkezlerinde aynı işi yapacak. Güvenlik olgusu,, çağdaş devletlerin olmazsa olmaz hizmet alanları arasında yer almakta ve devletin olma nedenlerin başında gelmektedir. Güvenlik hizmetlerinin toplumun katılım ve desteğinin sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi oldukça önemlidir. Hem bu vesileyle toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesi ve suçla mücadelenin güçlenmesi açısından polislik hizmetlerinin çağdaşlaşma içerisine girmiştir. Bugün göreve başlayacak olan polislerimizin halkın güvenlik dışındaki sorunlarıyla ilgilenecek ve ilgili kurumlarla olan diyaloglarında yardımcı olacak. Görev alanları içerisinde insanlarla ilişkiler kurarak; yaşlı, sakat ve ihtiyaç sahiplerinin tespitini yapıp, bu kişilere yardım edilmesini sağlayacak. Biz bu konuda halkımızdan görevli memurlara çalışmaları sırasında, destek olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Toplum Destekli Polislik hizmetlerinde kullanılacak olan motosikletleri tanınan ve motosiklete olan düşkünlüğü bilinen Vali Malay, kısa bir test sürüşü yaptı.