Hakkari'nin Yüksekova İlçesi"nde bir görevli polis memurunu linç ettikleri gerekçesiyle polis tarafından eş zamanlı operasyon sonucu gözaltına alınan 4"ü çocuk 14 kişi adliye çıkarıldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 10 zanlı, "örgütlü bir şekilde kasten yaralama" suçlamasıyla tutuklanırken, 4 çocuk ise serbest bırakıldı.

Yüksekova İlçesi"nde 2 Mart 2011 tarihinde Emniyet Müdürlüğü"nde görevli 4 polis, hakkında 3.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Muhsin D., ilçenin Güngör Caddesi"ndeki evinde gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü"ne götürülmek üzere polis aracına bindirilen Muhsin Demir, Cengiz Topel Caddesi"nden geçerken bir anda otomobilin camını açarak beni kaçırıyorlar diye bağırdıı. Bunun üzerine Yaklaşık 100 kişi araca doğru gelince Polislerden 3"ü kurtulmayı başarırken, Aziz İba ise kalabalığın arasında kaldı. Muhsin D., kargaşa sırasında kaçarak izini kaybettirirken, öfkeli kalabalık tarafından sopa ve tekmelerde linç edilmek istenen polis Aziz İba, öldü zannedilerek olay yerinde bırakıldı. Polis İba, daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ağır yaralı yaralı olarak Van"a kaldırıldı.

Polis, kamera kayıtlarından yola çıkarak kimliklerini belirlediği polise saldıranların evlerine 4 Mart 2011 tarihinde gece saatlerinde eş zamanlı operesyon düzenlendi. Operasyon kapsamında ev baskınlarında Polisi linç olayına karıştığı belirlenen gruptan 4"ü çocuk 14 kişi göz altına alındı. Gözaltında bulunan 14 kişi Emniyetteki sorgularının ardından bugün Savcılığa çıkarıldı. Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 14 kişiden S.A., A.B., R.B., E.Ç, C.Y., R.T. C.I, A.A, Z.K. ve Z.A,. "örgütlü bir şekilde kasten yaralama" gerekçesiyle tutuklanırken, H.İ.M, R.D., E.A. ve T.E. ise serbest bırakıldı.

Vatan