Kılık-kıyafetine dikkat etmeyerek teşkilatın “imajını” bozan erkek ve kadın polisler bir genelgeyle uyarıldı. Emniyet GenelMüdürü Mehmet Kılıçlar, 81 İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği “genel davranışlar” konulu genelgede, polisin devlet otoritesini temsil ettiğine vurgu yaparak, personelin kılıkkıyafetinden kullandığı araçgerece ve hizmet binalarına kadar her şeyin devlet otoritesine yakışır bir halde olmasını istedi.
 
SORUŞTURMA AÇILACAK
 
Genelgede, polislerde dağınık, uzun ve dikkat çeken saçlara izin verilmeyeceğini vurgulayan Kılıçlar, EmniyetMüdürleri’nden resmi ve sivil çalışan polislerin sık sık denetlemelerini istedi. Kılıçlar, kılık-kıyafet yönetmeliğine uymayan personel hakkında disiplin soruşturması başlatılacağını belirtti.
 
Resmi elbise ile sigara içilmesin
 
Mehmet Kılıçlar, yayımladığı genelgede gördüğü aksaklıkları şöyle anlattı: “Bir kısım personelin kıyafetlerinin temiz ve ütülü olmadığı, kep veya bereden oluşan şapkalarını elde veya apolet arasında taşıdıkları, saç modellerinde abartıya kaçtıkları, resmi elbise ile sigara içtikleri görülmektedir.”