Tarihi bir karar alan İngiliz Polis Teşkilatı, kadın polislerin görev gereği camileri ziyaret ettikleri sırada başlarını örtmeleri için üzerinde polis teşkilatının amblemi olan özel başörtü hazırlattı. Kararın, İslami kurallara saygı göstermek adına alındığı açıklandı

İngiliz Polis Teşkilatı, tarihi bir karar alarak, kadın polislerin camiye girmeleri gerektiği taktirde başlarını örtmeleri için özel başörtü yaptırdı. İslami kurallara saygılı olmayı amaçlayan polis teşkilatı, kadın polislerin camileri görevleri icabı ziyaret ettikleri sırada başlarını örtmeleri için üzerinde polis teşkilatının amblemi olan özel başörtü hazırlattı. Polis teşkilatının başlattığı uygulamaya göre, kadın polisler, herhangi bir camiyi ziyaret etmek istediklerinde zorunlu olarak başörtü takacak. Hazınlanan başörtüler ise polislerin üniformalarıyla uyumlu şekilde özel olarak yapılıyor. Siyah üniforma giyen kadın polisler için siyah başörtü, mavi üniforma giyen polisler için de mavi renkli başörtüsü kullanılacak.

'AMAÇ İSLAM'A SAYGI'

Bu uygulamayla birlikte başörtüsü üzerinde polis teşkilatının özel ambleminin de yer alması başörtüyü polis teşkilatının üniformasının bir parçası haline getirdi. Uygulamayı başlatan İngiliz polis teşkilatı, amaçlarının İslami kurallara saygı göstermek olduğunu açıkladı. Başörtüsünü takan kadın polis memurlarından Emniyet Müdür Yardımcısı Jackie Roberts, “Kadın polis memurlarının başörtüsü takacak olmaları, ülkemizdeki farklı kültürlerden olan toplumlarla iletişime geçmemiz adına önemli bir uygulamadır” dedi.

KARAR MEMNUN ETTİ

Bu uygulamanın bulundukları bölgenin emniyet teşkilatına olumlu katkısının olacağını dile getiren Roberts, “Bu uygulama aynı zamanda farklı kültürlere ve dinlere sahip olan toplumumuza saygıyı amaçlıyor. Bunun kadın görevlilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanacağından eminim” dedi. İslam Topluluğu Derneği Başkanı Raşit Azami de İngiltere'de bir polis teşkilatının başlatmış olduğu bu uygulamanın "memnuniyet verici" olduğunu söyledi. Bu işbirliğinin toplum adına büyük yararı olacağını belirten Azami, bunun ikili insan ilişkile-rine olumlu yansıyacağını söyledi.

Kraliçe'nin izinden...

İngiltere Kraliçesi Elizabeth, geçtiğimiz yıl Türkiye'ye yaptığı ziyaretinde bir camiye girişinde başını örtmüştü. Bursa'yı gezen Kraliçe Elizabeth, Yeşil Cami'de Rahman süresini dinlemişti. Taviz vermeyen kurallarıyla tanınan Kraliçe, camiye girerken İslami giyim tarzına uygun olarak başını örtmüş ve ayakkabılarını çıkarmıştı. İngiltere'de ayrıca, bazı bölgeler- deki kadın itfaiye görevlilerinin başörtüsü takmasına izin verilmişti.