Askere alınmayı bekleyen 48 bin polise İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan müjdeli haber geldi. Türkiye'nin güvenliği için 24 saat geceli gündüzlü görev yapan 48 bin polis askerlik görevini yapmadığı için askere alınmak isteniyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İçişleri Bakanlığı olarak polislerin askerlik yapmamasına yönelik olarak alternatifli bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

DEĞERLENDİRECEĞİZ

Atalay, polislerin askerlik hizmetleri ile ilgili konu üzerinde çalıştıklarını açıklarken, "Henüz çalışmayı tamamlamadık. Hükümet içersinde bu çalışmayı değerlendirmedik. Hükümet içinde değerlendirmeleri yaptıktan sonra karar vereceğiz. Ben şahsi olarak polislerin askerlik yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü onlar da aynı eğitimi alıyorlar ve aynı güvenlik hizmetini veriyorlar" dedi.

ALTERNATİFLİ ÇALIŞMA

İçişleri Bakanı Atalay, polislerin askerlik hizmetlerini nasıl yerine getireceklerine ilişkin alternatifli çalışma yaptıkları söyledi. Atalay, polisin askerlik hizmetini nasıl yerine getirmiş sayılacağına ilişkin detaylar vermedi.

POLİS AÇIĞIMIZ VAR

2010 yılında 20 bin polis memuru alacaklarını hatırlatan Bakan Atalay, "Zaten polis açığımız var. Bu açığı kapatmak için her yıl 20 bin polis alıyoruz. 48 bin polis askere giderse büyük bir açık oluşur" diye konuştu. Atalay, Genelkurmay Başkanlığı ile bu konuyu şimdiye kadar görüşmediklerini, Genelkurmay Başkanlığı'nın reddettiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. - akşam