AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 25 Aralık Mahallesi Tüfekçi Yusuf Bulvarı'nda, 5 Kasım 2011 günü evinden imam olarak görev yaptığı Emine Humanızlı Camisi'ne giden Mehmet Yılmaz'a çarpıp ölümüne yol açan ve plakası alınamayan beyaz renkli minibüsün bulunması için polis tarafından soruşturma başlatıldı.

Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı 25 Aralık Polis Merkezi bünyesinde oluşturulan 5 kişilik ekip, kazanın meydana geldiği yerde, vatandaşlardan son rakamları alınamayan 27 DY plakalı beyaz minibüsün çarptığı bilgisine ulaştı.

Minibüs şoförlerini tek tek polis merkezine ifade vermeye davet eden polis, sorgulanan 123 minibüs şoföründen 65'ncisi olan sürücü Orhan Mustafa T'nin çelişkili ifadeler vermesi üzerine zanlı sorguya aldı. Orhan Mustafa T, kazayı itiraf etmek zorunda kaldı.

Ehliyetsiz olduğu için korkup kaçtığını itiraf eden Mustafa Orhan T, kazadan sonra 27 DY 093 plakalı minibüsün ön kısmında çarpmanın etkisiyle oluşan darbeyi de Küsget Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde yaptırdığını itiraf ettiği öğrenildi.

Mustafa Orhan T'nin adliyeye sevk edileceği bildirildi.