İstanbul'daki başkonsoloslarla sabah kahvaltısında buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gazetecilerin sorusu üzerine, güvenlik gerekçesiyle gerekli zamanlarda, metrobüslerde sivil emniyet güçlerinin bulunduğunu söyledi.

Kadir Topbaş, İstanbul'da görev yapan başkonsoloslarla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Ortaköy'deki Feriye Lokantası'nda düzenlenen kahvaltıya aralarında ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Rusya, KKTC, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Irak, İran, Sudan, Suriye ve Yunanistan'ın da bulunduğu 41 başkonsolos katıldı. Başkan Kadir Topbaş, toplantıya katılan başkonsoloslara II. Abdülhamit Han'ın emriyle çekilen İstanbul fotoğraflarından oluşan 'Eskimeyen İstanbul' adlı kitabı hediye etti.

2010'A HAZIRLIK SÜRECİ
Kahvaltı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Kadir Topbaş, toplantıda 2010 Avrupa Kültür Başkentliği hazırlık sürecinin de gündeme geldiğini vurgulayarak, '2010 Avrupa Kültür Başkentliği adımlarını atarken, buradaki ülke temsilcileri olan başkonsoloslar ülkelerin bu konudaki tecrübelerini ve yapılan etkinlikleri dile getirdiler. Özellikle Fransa'nın Paris şehrinde ve Japonya'da diğer bazı ülkelerde bu tür tecrübeler var' dedi.

EMNİYETLE ÇALIŞILIYOR
Gazetecilerin metrobüsteki güvenlik sorusu üzerine Topbaş, 'Metrobüslerde duraklar ve hatta otobüsler için de çalışmalar yapılıyor. Güvenlik kameraları hem dış hem içi gösteren ve kayda alan yani bir karakutu niteliğinde kayıtları hiçbir zaman zayi olmayacak tarzda bir çalışmamız var. Bunun tespiti yapılıyor. Emniyetle birlikte çalışılıyor. Zaten gerekli olan zamanlar habersiz olarak sivil emniyet güçleri metrobüs ve diğer otobüslerimizde bulunuyorlar. Buna göre tedbirler alınıyor. Sivil emniyet güçleri, yolcu tarzında değişik zaman ve mekanlarda, otobüslerde, raylı sistemlerde, vapurlarda ve diğer toplu taşıma araçlarında her daim bulunuyorlar' yanıtını verdi. - akşam