Polis tokatlayan Tuncel yine sahnede
Mart ayındaki Nevruz kutlamaları sırasında Silopi’de başkomseri tokatlayan İstanbul Bağımsız Milletvekili Sebahat Tuncel bu kez de, YSK’nın Hatip Dicle ile ilgili kararını protesto için İstanbul Şişli’de önceki akşam yapılan gösteride polislerle karşı karşıya geldi. Polislerin uyarılarına rağmen kalabalıkla birlikte Taksim’e yürümekte ısrar eden Tuncel, çıkan arbedenin ardından polisin kendisini tartakladığını iddia ederek savcılığa başvurdu. 

Cezaevinden Meclis’e...
2007’de milletvekili seçildikten sonra tutuklu bulunduğu cezaevinden davul zurnayla tahliye edilerek Meclis’e gönderilen Sebahat Tuncel, 22 Mart’ta Silopi’deki Nevruz kutlamaları sırasında Silopi Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Başkomiser Murat Çetiner’e tokat atıp, hakaret etmişti. Nevruz kutlamaları bahanesiyle oturma eylemi yapan gruba polisin müdahalesi sırasında Başkomiser Çetiner’in karşısına dikilen Tuncel, “Alçaklar. Ne yapıyorsunuz?” dedikten tokat attı. Çetiner’in, “Sizi uyardık. Ama uymadınız. Bize taş attınız. Biz de müdahale etmek zorunda kaldık” şeklindeki sözlerine rağmen hakaretlerini sürdüren Tuncel’e kamuoyundan tepki yağmıştı. 

Biber gazından etkilendi
Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Levent Tüzel ve Ertuğrul Kürkçü’yle birlikte önceki akşam da Şişli’deki protesto gösterisine katılan Tuncel, bir kez daha polislerle tartıştı. Bin kişilik bir grupla Şişli’den Taksim’e kadar yürümek isteyen Tuncel, polisin tüm uyarılanna rağmen geri adım atmadı. Gruptaki maskeli kişilerin taş atması üzerine polisin yaptığı müdahale sırasında biber gazından etkilenen Sabahat Tuncel uzun süre gözlerine limon sürerek gazın etkisinden kurtulmaya çalıştı. Tuncel, olayın ardından polis tarafından tartaklandığını ve tekmelendiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Tekmeleme yok
Güvenlik Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, grubun içinde molotofkokteyli ve taş taşıyanların bulunduğu uyarısı yaptıklarını ifade ederek, “Bu kişilerin gruptan Bunların ayıklanmasını istedik. Bunlar ayıklanmadığı takdirde Taksim’de yürüyemeyeceklerini belirttik. Ama ayıklamadılar, biz de orantılı güç kullandık. Sabahat Tuncel, arada kalmış olabilir ancak tekmelenmesi kesinlikle söz konusu değil” diye konuştu. 

Yeniçağ