Yangın yandaki 2 katlı eski binaya da sıçrarken, çevre güvenliğinde görevli bir polis memuru, telsizle polis haber merkezine, ’Merkez yangın gittikçe büyüyor. İtfaiye müdahale edemiyor. Ellerine ayaklarına dolaştırdılar her şeyi. İtfaiyenin beceriksizliğinden yangın büyüdü’ diye anos geçti. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, büyüyen yangına 20 kişilik personeli ile 3 büyük araç daha gönderdi. Yangın 2 saatte söndürüldü.

Sabuni Mahallesi Eski İstanbul Caddesi, Hasan Ağa Çıkmazı Sokak üzerindeki Yılmaz Veznikli’ye ait 2 katlı tarihi bir evde, saat 14.30 sıralarında, tadilat yapan ustaların kullandığı pürmüz izolasyon malzemelerini tutuşturunca yangın çıktı. Ustalar, alevleri söndüremeyince itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangına Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden gönderilen tek araçla itfaiye erleri çatıda büyüyen alevleri kontrol altına alamadı. Yangın, kısa sürede tüm çatıyı sararak büyüdü.

’MERKEZ, ELLERİNE AYAKLARINA DOLAŞTIRDILAR’ 
Bu sırada cadde üzerine çevre güvenliği alan polis memuru Arif Yiğitbaş, itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alamamasına kızarak telsiz ile haber merkezini uyarmaya çalıştı. Polis memuru Yiğitbaş telsizden, "Merkez, yangın gittikçe büyüyor. İtfaiye müdahale edemiyor. Ellerine ayaklarına dolaştırdılar her şeyi. İtfaiyenin beceriksizliğinden yangın büyüdü" dedi.

YANGIN, YANDAKİ EVEDE SIÇRADI
 Yılmaz Veznikli’ye ait evdeki yangın, bir süre sonra yandaki Nihat Öçalan’a ait 2 katlı eski binaya da sıçradı. Önce çatısı yanan evin ikinci katı da tamamen alevler içinde kaldı.

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü büyüyen yangına ardından 20 kişilik personeli ve 3 büyük araçla daha müdahale ederek kontrol altına almaya çalıştı. Yangın sırasında çevredekiler de büyük panik yaşandı. Alevlerin kendi binasında sıçrayacağını düşünen bir kişi balkona kadar çıkardığı hortumla kendini duvarlarını ıslattı.

Öçalan Ailesi ise yangını gözyaşları ile izledi. Evin dışarısında büyük panik yaşayan Nihat Öçalan ve ailesi, yangın bir türlü söndürülemeyince itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren müdahalesinin ardından yangının çıktığı ev tamamen yandı. Yanındaki Öçalan Ailesi’ne ait evin de ikinci katı kullanılmaz hale geldi.

İTFAİYE ERİ YARALANDI 
Yangına müdahale eden itfaiye erlerinden biri elinden ve kolundan yaralanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yangın sırasında çevrede olan ve dumandan etkilenenlere 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma ise sürüyor.