Dün BDP'nin Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) milletvekilliğini düşürdüğü Hatip Dicle ile KCK davasından tutuklu bulunan miletvekillerine destek amacıyla İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitinge yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Yapılan konuşmaların ardından sona eren mitingten dağılan bazı küçük gruplar, kentin birçok yerinde korsan gösteriler düzenledi, olaylar çıktı.
 
Merkez Bağlar İlçesi'nde yola barikat kuran göstericiler, E Tipi Cezaevi önünde bulunan çalışanlara ait araçları tahrip etti. Göstericilere polis, biber gazı ve tayzikli su ile müdahale ederken Barış Caddesi üzerinde göstericilerden 47 yaşındaki Ekrem A., üzerinde bulunan el yapımı çivi ile desteklenmiş patlayıcıyı, cadde üzerindeki çevik kuvvet polislerine atmak istedi.
 
Patlayıcının elinde patlaması sonucu ağır yaralanan Ekrem A.'ya ilk müdahaleyi polis yaptı. Ekrem A.'nın üzerinde el yapımı bir patlayıcı daha bulunduğu tespit edildi. Bu patlayıcı etkisiz hale getirildikten sonra, elinden ve kulağından yaralanan Ekrem A., polis aracıyla Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalede göstericinin sağ elinin baş parmağının olmadığı belirlendi.
 
POLİS TELSİZİNDEN "PARMAK YOK, PARMAĞI BULUN" ANONSU
 
Ekrem A.'nın olay yerinde kopan parmağının bulunması için polis telsizinden anons yapıldı. Parmağı bulan polis ekipleri hastaneye yetiştirdi. Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edilen Ekrem A. ameliyata alınarak parmağı dikildi. Bombayı desteklemek için kullanılan çivi parçalarının da kulağına isabet ettiği ve parmağı kopan Ekrem A.'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı araştırmanın sürdüğü bildirildi. İHA