PKK'nın kuruluş yıldönümünde gerçekleştirilebilecek eylemlere karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli güvenlik güçleri, muhabere kanalından geçen bir anons üzerine büyük panik yaşadı.

Dün saat 23.15 sıralarında "Vuruldum, acil yardım" anonsu üzerine Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Aşkın Çoksever telsizden devreye girdi. Telsizden yapılan yönlendirmeyle, önce vurulduğu sanılan polis memurunun kimliğinin tespit edilmesine yönelik çalışma başlatıldı. Bunun için de vurulduğunu söyleyen polis memurunun telsiz kodu belirlenmeye çalışıldı.

Ekipler, polisin sürekli kullandığı kanaldan başka bir kanala yönlendirildi. Ara ara telsize giren kişi boğuk ve hırıltılı bir sesle yardım istemeye devam etti.

Yapılan kontrollerde görevli ve istirahatli herhangi bir polisin sağlık durumunda sorun olmadığı belirlendi. Yapılan çalışmalarla anons eden kişinin kodu saptanamadı. Güvenlik güçleri anonsun korsan istasyondan yapıldığını belirledi. Neden böyle bir anons yapıldığı ise anlaşılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.