Aydın Emniyet Müdürlüğü tarafından bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen 'Kuyumcu Soygunu' tatbikatı gerçekleştirildi. Ansızın gerçekleştirilen tatbikatta vatandaşlar telaşlanırken, polis de tam not aldı.
Senaryo gereği, saat 11.00 sıralarında Aydın merkez Ramazanpaşa Kavşağı'nda bulunan Kuyumcular çarşısında faaliyet gösteren Bağcılar Sarrafiye'ye gelen kar maskeli ve silahlı iki kişi sarrafları etkisiz hale getirip çok miktarda altın alarak kaçtı. 155 Polis Merkezi'nden yapılan telsiz anonsu ile eşkalleri verilen 35-40 yaşlarındaki iki şahsın yakalanması ve polislerin acil durum planına göre şehrin giriş ve çıkışları ile tüm kavşakları tutmaları istendi. Anonsun ardından ekipler 2 dakika içerisinde olay yerine intikal ederken, şehrin tüm giriş ve çıkışları ile belirlenen kavşaklar da 4.5 dakikada tutuldu. Tatbikat gereği de zanlılar olaydan 3 dakika sonra Zafer Meydanı'nda yakalanarak gözaltına alındı.
Tatbikattan polisler geldikten sonra haberdar olduğunu belirten sarraf Mehmet Bağcı, hızlarından dolayı polislere teşekkür etti.