Doğan Yurdakul, kendisi ile ilgili yapılan yayınlar nedeniyle Zaman ve Taraf gazeteleri ile Samanyolu TV'ye suç duyurusunda bulundu.

Silivri'de tutuklu bulunan Odatv Yayın Koordinatörü Doğan Yurdakul, kendisi ile ilgili yapılan yayınlar nedeniyle Zaman ve Taraf gazeteleri ile Samanyolu TV'ye suç duyurusunda bulundu.

POLİS DAHA SORMADAN ZAMAN'DA ÇIKTI

5 Şubat Pazar gecesi 03.00'te yapılan ve Yurdakul'un susma hakkını kullandığı emniyet sorgusunda sorulan sorulardan bazılarının o gün yayınlanan Zaman gazetesinde çıktığı iddia ediliyor.

TARAF SORGU TUTANAĞINI TAHRİF ETTİ

Taraf gazetesi ise 9 Mart Çarşamba günü Baş sayfada başlayan ve 11. Sayfada devam eden "TSK'daki bağlantılarını açıkla" başlıklı haberde Doğan Yurdakul'un sözümona emniyette ve savcılıkta sorulan "sorulara" yer verdi. Ancak ODA TV'nin haberine göre Yurdakul'a bu başlıktaki gibi bir soru sorulmamıştı.

Taraf'taki haberin içeriğinde ise, Yurdakul'a savcılıkta sorulan sorular tahrif edilmişti. Odatv'nin bilgisayarlarına virüs yolu ile gönderilen "panzehir" adlı "dokümanda" iki yerde soyadı belli olmayan "DOĞAN ABİ" şeklinde bir isim geçiyor ve Yurdakul bu kişinin kendisi olduğunu reddediyordu. Ancak Taraf bu gerçekleri saklayarak, bu meçhul "Doğan Abi"nin Doğan Yurdakul olduğu şeklinde suç isnadında bulunmuştu. Ayrıca haberin sonuna İklim Bayraktar'ın sorgusundan alınan bir bölüm monte edilmişti.

SAMANYOLU: "DOĞAN YURDAKUL SADECE SUSTU"

Samanyolu TV'nin aynı akşam 18.00'deki ana haber bülteninde Taraf gazetesinin bu haberini kelimesi kelimesine aynen tekrarladı.

Haberin girişinde ve sonucunda da Yurdakul'un bu iddialara karşı sustuğunu söyledi.

"Susmaktan" kasıt, emniyette susma hakkını kullanmasından, kelime oyunuyla itibarsızlaştırma üretmekti. Oysa Yurdakul gerek savcılıkta, gerekse mahkemede iddiaların hepsine tek tek cevap verip çürütmüştü. Samanyolu TV Yurdakul'un tavrıyla ilgili hiçbir şey söylemedi.

Ayrıca habere "görsel" unsur olarak Doğan Yurdakul'u, İlker Başbuğ ile yan yana gösteren montajlanmış bir fotoğraf eklemişti.

Oda TV'de fotoğrafın aslının 30 Ağustos 2009'daki Zafer Bayramı resepsiyonunda, Genelkurmay Başkanı internet medyası temsilcileri ile birlikte kameralara verilen poz olduğu ve fotoğarafta iki kişinin daha olduğu ileri sürüldü.