6 aylık eğitimlerini tamamlayan 390 polis memuru emniyet saflarına katıldılar. 4 yıllık fakülte mezunlarının eğitim görüp emniyet teşkilatına katıldığı törende polis memurları yaptıkları gösterilerle törene katılanlardan alkış topladılar.

Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi Kapalı Spor Salonu"nda düzenlenen törene Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Arif Çetin, Aydın Belediye Başkan Vekili Kamil Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nakiddin Buğday, ADÜ Rektörü POrof. Dr. Şükrü Boylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Dairesi Başkanı Nizamettin Acar, Aydın Emniyet Müdür Vekili Mehmet Kılıç, POMEM Müdür Vekili Cahit Demir ve mezun olan polislerin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, toplumda huzur ve güvenin sağlanmasında suç ve suçlularla mücadelede cumhuriyetin temel değerinin korunmasında polisin çok büyük görev üstlendiğini belirtti. POMEM mezunlarını ve ailelerini kutlayan Vali Coş, “Benim Kaymakamlık yaptığım dönemde polis bünyesindeki amir konumunda bulunan çalışanlar ilkokul mezunlarından oluşuyordu. Günümüze gelindiğinde ise kolluk görevlerini yerine getiren polis memurlarımızın dahi 4 yıllık fakülte mezunu olması devletimizin kısa sürede ne kadar mesafe kat ettiğini göstermektedir” dedi.

Törende konuşmaların ardından dönem birincisi Yasin Bahadır Yüce, diplomasını ve plaketini Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un elinden aldı. Daha sonra 390 polis yemin ederek resmen emniyet saflarına katıldılar.

Törenin devamında mezun olan polis memurları, eğitim sürecinde öğrendikleri, saldırganları etkisiz hale getirme, gösteri yapan kalabalığı dağıtma, kelepçe, jop ve savunma gösterilerinde bulundular. Davetlilerin ilgiyle izlediği gösterileri başarıyla yerine getiren yeni polisler, daha sonra gözü kapalı tabanca ve silah söküp takma gösterisinde bulundular. Törene katılanlardan alkış alan polisler, törenin sonda Aydın"ın yöresel oyunlarını sahnelediler./iha