15 Ağustos tarihinde başlayacak kapatma davası öncesi açıklama yapan polis, 5 yıl süren Roj TV soruşturması sırasında defalarca hata yapıldığını ve geç kalındığını belirterek, bundan böyle terörle mücadele kapsamında yapılan soruşturmaların daha iyi ve hızlı yapılacağını bildirdi. 
 
Adalet Bakanı Lars Berfoed'in, soruşturma ve dava açmada neden geç kalındığına dair sorusuna yazılı bir yanıt göneren Başsavcı Jörgen Steen Sörensen, "Roj TV davasında soruşturma ve kapatma davası açma sürecinin çok uzadığını ve defalarca hata yapıldığını kabul ediyoruz. Ancak bu dava bizi tecrübe sahibi yapmıştır. Bundan böyle benzeri davalar daha hızlı bir şekilde ve daha iyi bir işbirliği ile, daha etkili sonuçlar alınacak şekilde yürütülecektir" dedi. 
 
Cevapta, yapılan hatalardan birinin de Sivil Kurul denilen denetleme kurulunun, Kürt Fonundan, Roj TV'ye para aktarılıyor gibi gösterilip, PKK terör örgütünün kara paralarını aklaması konusunda daha önceden adım atılmamasının olduğu belirtildi. 
 
Bazı hukukçular, Roj TV'nin yargılandığı 114 nolu terörle mücadele maddesinin ifade özgürlüğünü engellediği gerekçesiyle kaldırılmasını isterken terör uzmanı Magnus Ragnstop "Şayet Roj TV'nin insanları şiddete yönlendirdiği ve PKK'nın Roj TV ile yakın ilişkisi olduğu ispat edilebiliyorsa o zaman ifade özgürlüğü bu davada geçerli olmaz" dedi.