Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayetine ilişkin dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığındaki bazı görevliler hakkında daha önce ''takipsizlik'' kararı verdiği soruşturmanın, Rize Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda genişletilmesine karar verdi.

Başsavcılık, tanık Emin Arslan'ın ifadesinin ayrıntılı bir şekilde tespitini yapıp ifadesinde isimleri geçen Levent Yarımel ile eski Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın ayrıntılı beyanlarını alabilecek. Savcılık soruşturmada daha önce verdikleri ''takipsizlik'' kararının kaldırılıp kaldırılmayacağı yönünde karar verilmesi için dosyayı yeniden Rize Ağır Ceza Mahkemesine gönderecek.

DDK ailesinin taleplerini istedi

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetini incelemeye alan Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Dink avukatlarından taleplerini yazılı iletmesini istedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği talimat doğrultusunda çalışma başlatan DDK, ailenin avukatlarıyla temasa geçti. DDK, avukatlardan 'dava dosyası sürecini, dava boyunca mahkemeden talep ettiklerini, bundan sonra yapılmasını istediklerini, davaya ilişkin şikayetlerini' içeren yazılı bir dosya istedi. DDK'nın talepleri incelemesinin ardından Dink Ailesi ile yüz yüze görüşeceği belirtildi.

Gürkan ATA-Seda KILIÇ/Akşam