Polis müdürü markette iki kişiyi öldürdü, 6 kişiyi de yaraladı. Polis müdürünün hangi gerekçe ile saldırıyı gerçekleştirdiği henüz açıklanmadı.
Rusya Başsavcılığı Soruşturma Komisyonu resmi temsilcisi Vladimir Markin basına yaptığı açıklamada olay gece saat 00.30 sıralarında Moskova'nın Tsaritsino bölgesinde meydana geldiğini aktardı. Tsaritsino Bölgesi Polis Müdürü Denis Yevsyukov işyerinden çıkarken bindiği taksi şoförüyle tartıştı. Taksi şoförünü öldürdükten sonra markete giren Yevsyukov markette bulunanlara kurşun yağdırdı. Olayda markette bulunan 6 kişi yaralanırken, kasiyer bayanı ile bir müşteri hayatını kaybetti. Yevsyukov olayın hemen ardından polislerce gözaltına alındı.

Interfaks'ın verdiği haberde yaralıların dördünün durumu ağır.Yevsyukov'un göreve yeni getirildiği ifade edilirken, olaydan önce eşiyle telefonda tartıştığı kaydedildi. Ayrıca Yevsyukov'un ateş ettiği silahın Kuzey Kafkasya'da meydana gelen cinayetler ile ilgili polis kayıtlarında yer aldığı belirtiliyor. Yetkililer Yevsyukov'un silahı Moskova'ya gelen ve tutuklanan suçlulardan almış olabileceğini söylüyor.

Sabah