Bugüne kadar bilgisayar işletmenliği, garsonluk konularında verilen kursları başarıyla tamamlayan risk altındaki 25 çocuk işe yerleştirilirken, son olarak 15 çocuğun katıldığı kaynakçılık kursunu başarıyla tamamlayan 12 çocuk sertifikalarını alarak stajyer olarak çalışmaya başladılar.
Umut Yıldızı Projesi kapsamında başlatılan Kaynakçılık kursuna risk altındaki, suça meğilli 15 çocuk Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi’nde dört buçuk ay eğitim gördü. Kurs boyunca 15 TL harcırah verilen çocuklardan 12’si bu kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. 
Başarılı olan çocukların stajyer olarak çalışacağı OK Kardeşler Damper işletmesinde sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar. 
Törende konuşan Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, bir ülkenin geleceğinin gençlere bağlı olduğunu ve Aydın Emniyet Müdürlüğü olarak risk grubu altındaki çocukların eğitimine ve meslek edinmelerine çok önemsediklerini söyledi. Uzun süredir yürüttükleri çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını dile getiren Tacettin Kurt, “Sayın Valimizin desteği ile çeşitli kurumların iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bir zamanlar risk grubunda olan çocuklarımız şimdi üreten mesleğini eline aldı. Bugüne kadar kursları başarıyla bitiren 25 çocuğumuzun büyük bir bölümü işe yerleştiler. Bugün sertifikalarını alan çocuklarımızda stajlarını tamamladıktan sonra işe başlayacaklar. Başta kurslara katılan çocuklarımız olmak üzere projeye destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Tören sonunda sertifika almaya hak kazanan çocuklara Emniyet Müdürlüğü çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.