İzmir'in Eşrefpaşa semtinde, tabancayla başından vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede önceki gün ölen Çiğdem Ş. ile ilgili olarak genç kızın babası Mehmet Ş, olayın aydınlatılmasını istediklerini söyledi.

Hürriyet Mahallesi'ndeki evlerinde yakınlarıyla taziyeleri kabul eden acılı baba Mehmet Ş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''kızının intihar edecek kadar bilinçsiz bir insan olmadığını'' söyledi.

Kızının Eskişehir'de öğrenciyken polis memuru A.K.G. ile tanıştığını ve A.K.G'nin yaklaşık bir ay önce Yavuzeli'ye gelerek kendilerinden kızlarını istediğini ifade eden Mehmet Ş, ''Fakat kızıma sorduğumda kızım teklifini kabul etmedi. Biz de reddettik. Sonra bu olay vuku buldu. Cinayeti ilk öğrendiğimizde bile ben kesinlikle inanmadım. Yetkililerden olayın aydınlatılmasını istiyoruz'' dedi.

Çiğdem Ş'nin dayısı Vakkas S. ise, olayı öğrenir öğrenmez hemen İzmir'e gittiklerini ve kendilerince bir araştırma yaptıklarını, olayın intihar olmadığını öğrendiklerini söyledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet masasının kendilerine pek yardımcı olmadığını öne süren Vakkas S, şunları anlattı:

''Bize (Olay savcılığa intikal etmiştir, savcılıkla görüşün) dediler. Bilgi vermediler. Ben istiyorum ki bu olay aydınlansın. Her ne kadar olaya sebep olan bir polis ise de bu ölen kız da neticede insandır. Merminin yakın mesafeden ateşlenmediği belirlendi. Polisten ve yetkililerden olayın aydınlatılmasını bekliyoruz.''

Eşrefpaşa semti Yeşillik Caddesi'nde oturan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli A.K.G'yi ziyarete giden Çiğdem Ş. (20), polis memurunun silahından çıktığı bildirilen mermiyle başından vurularak ağır yaralanmış, gözaltına alınan polis memuru çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Genç kız, 6 gün yoğun bakım servisinde tutulduğu İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gün hayatını kaybetmişti.