Siirt'in Eruh ilçesinde, terör örgütü PKK'nın ilk eyleminin yıldönümü nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. İlçede BDP tarafından protesto gösterileri yapılacağı bilgisi üzerine Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden güvenlik önlemleri için takviye özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri gönderildi.

Eruh ilçesinde görevlerini tamamlayan polisler, Siirt'e dönmek için yola çıktığında PKK'lılar, polislerin dönüş yolunda mayınlı tuzak kurdu. Siirt-Eruh karayolunun Demirkaya ile Yeşilören köyü arasında karayoluna daha önceden tuzaklanan mayın, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Zırhlı aracın geçişinden sonra patlamanın meydana gelmesi nedeniyle araçta bulunan personel, yara almadan kurtuldu. Patlama nedeniyle zırhlı araçta maddi hasar oluştu.

Mayınlı tuzaktan sonra Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirildi. Ormanlık alana kaçtıkları belirtilen PKK'lıların bulunabileceği yerler de kobra helikopterler tarafından ateş altına alınıp bombalandı. Siirt kent merkezinde de önlemler üst seviyeye çıkarıldı.