İNFİLAK ETTİRİLEN OTOMOBİLİN PLAKASI

Şarlıurfa'nın Suruç İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Elektronik Bölümü birinci sınıf öğrencisi M.E.H.'nin bomba yüklü 27 E 7278 plakalı otomobille Birecik İlçesi'nden güvenlik güçlerine ve kamu kuruluşlarına saldırı için kente geldiği istihbaratını alan polis iki haftadır bu aracı arıyordu. Teröristlerin, şaşırtma yaparak bomba yüklü aracı ya da plakasını değiştirdiği ihtimali üzerinde duruluyor.


ÇELİK YELEK UYARISI

Gaziantep'te yaşanan patlamanın ardından bölgedeki tüm iller de polis alarma geçti. Emniyet Müdürlüğü haber merkezlerinden, polislere çelik yelek giymeleri talimatı verildi. Güvenlik noktasındaki ekiplerin sayısının da arttırılması istenirken, şüpheli araçların, Terörle Mücadele ve Bomba İmha uzmanlarının kontrolünde durdurularak arama yapılması istendi.

GÖRGÜ TANIKLARI O ANLARI ANLATTI

Bombalı saldırı sonrası görgü tanıkları o anları anlattı. Yaşadıkları paniği dile getiren bir vatandaş, "Bir çırpıda her taraf ateş altında kaldı. İki saniyelik bir olay. Ne olduğunu bilmiyoruz, bir patlama ve sonrasında yangın... böyle gelişti" dedi. Başka bir görgü tanığı ise, "Bir patlama oldu, ne olduğunu bilmedikki. Kulaklarımızı kapattık sadece, bir alev yükseldi" diye konuştu. Patlama anında telaşla balkona çıktığını belirten bir kadın, "Akşam namazı kılarken, 'Yarabbim şunların şerrinden bizi emin eyle' dedim. Arası 5 dakika sürmedi bir gümbürtü oldu. Gelinlerimden biri burada oturuyor, biri de şurada oturuyor. 'Aman gelinlerim size kurbanım, öldünüz' dedim. Geldimki gelinlerim sağ" şeklinde konuştu.