İl genelinde görev yapan emniyet müdürlerini bugün makamında kabul eden Aydın Valisi Mustafa Malay; İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan ve Nazilli Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Özen ile birlikte kutlamaları kabul etti. Daha sonra Valilik Encümen Salonu'nda il genelinde görev yapan emniyet müdürleri, şube müdürleri, emniyet amirleri ve polis meslek eğitim merkezi yetkilileriyle bir araya gelen Vali Malay, emniyet mensuplarının bayramını kutladı.
Burada bir konuşma yapan Vali Mustafa Malay, Türk polisinin görevini yaparken gücünü Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarından aldığını söyledi. Bugün gelinen noktada polisin çağın bilim ve teknolojisine uygun modern araç-gereçlerle donatıldığına işaret eden Malay; en üst seviyede eğitimli personelin mesai kavramı gözetmeksizin çalışmaya devam ettiğini ifade etti. İnsanlık tarihinden bugüne kadar güvenliğin yaşamda büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Malay, “Güvenliğini sağlayamayan milletler hiçbir zaman devlet olamamış ve tarihin sayfalarından silinip gitmişlerdir. Türk milletini tarihin en eski çağlarından beri güvenliğini en üst seviyede sağlamıştır. Halende Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Polisi büyük bir disiplin içersinde görevini yürütüyor. Türk polisi de görevinin bilinci içerisinde, yüksek disiplin anlayışına sahip, insan haklarına saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, güler yüzlü ve yardım sever olmasıyla Türk milletinin gönlünde çok itibarlı bir yere sahiptir. Polis teşkilatı kurulduğu günden beri nitelik ve nicelik olarak büyük atılımlar yaptı ve önemli mesafeler aldı. Polis halkın vitrinidir. İçindeki çürükler hemen belli olur. Bu kişiler gözlerinin yaşına bakılmaksızın dışlanır. Emniyet teşkilatı olarak Aydın'da çok iyi bir durumdayız. İlimiz Türkiye'nin en huzurlu merkezlerinden bir tanesidir. Didim ve Kuşadası gibi turistik beldelerimizin güvenliği planlı çalışmalar sayesinde sağlanmış ve il genelinde büyük operasyonlara imza atılmıştır. Bu başarıları elde eden değerli polis teşkilatımızı sevgilerimle ve üstün başarı dileklerimle selamlıyorum. Türk Polis Teşkilatının 163. yıldönümünü, tüm milletimize ve emniyet teşkilatımıza kutlu olsun” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Malay, elde ettikleri başarılardan dolayı programa katılan üst düzey emniyet yetkililerine takdirname verdi. İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan da “Polis Bayramı” dolayısıyla Vali Malay'a Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir CD ve çeşitli hediyeler takdim etti.