Nazilli Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Güzelköy’de bulunan Polis hatıra ormanında fidan dikme etkinliği düzenledi.
150 fidanın toprakla buluşması amacıyla düzenlenen törene Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Mehmet Çetinkaya, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Hakan Derici, polis okulu öğrencileri ve emniyet personeli katıldı.
Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu’nun isteği üzerine Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ve ilk olarak 2002 yılında ağaç dikimi yapılan Polis hatıra ormanında 2002-2010 yıllarında gerçekleştirilen 5 Bin ağaç dikimleri ile birlikte yaklaşık Bin fidan yetiştirildi. 2011 Yılı Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde dikilen 150 fidan ile birlikte Polis Hatıra Ormanındaki ağaç sayısı Bin 150’ye ulaştı.
Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Mehmet Çetinkaya törende yaptığı açıklamada, “Buraya 2002 yılında ağaç dikmeye başladık. Dikilen fidanlara hep kendimiz baktık. Oldukça yüksek oranda bir verim aldık. 9 Yılda yaklaşık 5 Bin fidan diktik ve toplamda Bin ağacımız oldu. Bugün diktiğimiz fidanlarımızın inşallah hepsi tutar. Bölgemizde revaçta olan ve bölgeye katkısı olan fıstık çamı dikiyoruz. 4-10 Nisan tarihleri arasında kutlanan Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde programlarımız devam edecek. Polis toplum ilişkilerinin yanı sıra Polis çevre ilişkisine de önem veriyoruz. Bu Hatıra Ormanımızda Polis arkadaşlarımızın da bir dikili ağacı olacak” dedi.
Nazilli İlçe Kaymakamı Caner Yıldız ise; “4–10 Nisan tarihleri Polis haftası bu yüzden emniyet mensuplarımız burada kendileri için ayrılmış alana 150 adet fıstıkçamı fidanı dikiyor. Benim önem verdiğim konu sayıdan ziyade diktiğimiz fidanların gerçekten tutmuş olması. Bakımını yapmayacağımız sadece bir istatistik bir rakam olarak gündeme gelecek olan ve şu kadar fidan diktik demek yerine bakımını da yapacağımız ve gerçekten yetişecek fidanları dikebilmek. Peygamber Efendimizin de buyurdukları gibi ‘kıyametin kopacağını bilseniz dahi hemen elinizde bir fidan varsa onu dikin’ diyor. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Herkes fidan dikmeli. Orman bize güzel bir manzara sunuyor. Bize oksijen üretiyor. Bütün canlılara ev sahipliği yapıyor. Meyvesinden, gölgesinden bütün canlılar istifade ediyor. En önemlisi de erozyonu önlüyor” diye konuştu