Nazilli"deki törenler İstasyon Meydanı"nda bulunan Atatürk Anıtına Çelenklerin sunulması ile başladı. Buradaki törenlere Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Kadir Ayhan, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, polis MYO Öğrencileri, gaziler ve çok sayıda vatandaşların katıldı.
Polisin vatandaşı en çağdaş seviyede koruyan yılmaz bekçiler olduğunu ifade eden Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Özen, “Bugün sahip olduğu modern donanımı, yetişmiş insan gücü ve tescil edilmiş uluslararası başarıları ile 24 saat kesintisiz vatandaşına hizmet vermeye gayret eden, 81 İl ve İlçelerde örgütlenerek, güçlü ve etkin bir kurum haline gelmiş olan Emniyet Teşkilatımızın 164. Kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk ve gurur duymaktayız. Emniyet Teşkilatı, çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti"nin köklü ve temel kurumlarından biridir. Kurulduğu günden itibaren büyük bir değişim içerisine giren teşkilatımızın bugün geldiği nokta her türlü takdirin üzerindedir” dedi.
İstasyon Meydanındaki törenlerin sona ermesinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçen topluluk burada İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal"ın verdiği kokteyle katıldı. Yaklaşık bir saat süren kokteylde konukları ile tek tek ilgilenen Günal ve Polis MYO Müdürü Yaşar Özen, kutlamaları kabul etti.