Bodrum"dan Ağrı"ya yolcu taşıyan ve kontrol noktasında alkollü olduğu tespit edilen otobüs şoförü polisin elinden kaçmayı başarırken, yolcular saatlerce otogarda beklemek zorunda kaldı.
Edinilen bilgiye göre; Bodrum-Ağrı seferini yapan özel bir otobüs firmasına ait 34 VS 403 plakalı otobüs yolcu indirmek ve biletli yolcularını almak için saat 10.00 sıralarında Aydın Otogarı"na giriş yaptı. Yolcu indirme ve bindirme işlemini tamamlayan otobüs otogar ücretini ödemek ve rutin kontrollerini yaptırmak üzere otogar çıkışındaki polis noktasına geldi. Bu sırada görevli polis memuru tarafından alkol muayenesinden geçirilen otobüs şoförü M.S"nin (52), 52 promil alkollü olduğu tespit edildi. Hakkında yasal işlem yapılacağının anlayan şoför ehliyetini masanın üzerinden alarak, kontrol noktasından kaçmayı başardı. Alkollü sürücü çevredekilerin şaşkın bakışları arasında Aydın Otogarı"ndan hızla uzaklaşırken, çıkış noktasından geri çevrilen otobüs polis nezaretinde diğer bir şoför tarafından kontrol noktasının yanındaki taksi duraklarının olduğu bölüme park edildi. Uzun yolculuk yapan otobüslerin en az üç şoför bulundurması zorunluluğu gereği, aracın çıkışına izin verilmedi.
Aydın Emniyet Müdürlüğü"ne bağlı ekipler tarafından kaçan sürücünün bulunması için bir süre çevrede arama yapılırken, otobüsün sahibine alkollü sürücüye cep telefonundan ulaşmaya çalıştı. Tüm uğraşlara rağmen M.S"ye ulaşılamayınca, otobüsün sahibi ve firma yetkililerinden yeni bir şoför temin etmeleri istendi. Yaşanan bu olaylar sırasında oldukça sıkıntılı anlar yaşayan yolcular, zaman zaman otobüsten inerek ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Uzunca bir bekleyişin ardından üçüncü bir şoförün temin edilmesiyle Bodrum-Ağrı seferini yapan otobüsün Aydın Otogarı"ndan çıkışına izin verildi. Yaklaşık 2 saat otobüsün içerisinde beklemek zorunda kalan yolcular, otobüsün hareket etmesiyle rahat bir nefes aldı.
Saat 12,15 sıralarında Aydın Otogarı"ndan çıkış yapan otobüs gecikmeli olarak ta olsa yoluna devam edebilirken; alkollü vaziyette araç kullanan ve kontrol noktasından kaçan sürücünün bulunması için araştırma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.