BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Kastamonu mitingin hemen ardından teröristler polise el bombasıyla saldırdı. Çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı.
 
Seçim çalışması için Kastamonu’ya gelen Başbakan Erdoğan toplu açılış töreninden sonra Nasrullah Meydanı’nda halka hitap etti. Yaklaşık 15 bin kişiye hitaph eden Erdoğan mitingin ardından helikopterle Amasya’ya geçti.
 
 
Başbakan’ın mitingi nedeniyle Ankara’dan gelen parti görevlileri ve Başbakanlık korumuları dönüşe geçti. Saat 17.15 sıralarında Ilgaz Dağı eteklerine ulaşan konvoya teröristler el bombası ve otomatik silahlarla ateş açtı. Bombalardan birinin isabet etitği Başbakanlık otobüsüne eskortluk yapan polis aracı alev alırken, Başbakanlık korumaları ve Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ekibindeki polisler teröristlerle çatışmaya girdi. Teröristlerin açtığı ateşle Kastamonu Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis şehit oldu. Yaralanan bir polis de hastaneye kaldırıldı.
 
Ormanlık alana kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye sevk edilen takviye ekiplerle operasyon bsaşlatıldı.- vatan