Numaralı kask uygulaması, yarından itibaren 4 ilde başlayacak. Uygulama başarılı olursa ülke genelinde 16 bin 500 polis bu kaskları kullanacak.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, toplumsal olaylarda görev yapan Çevik Kuvvet polislerinin, amirleri tarafından daha rahat sevk ve idare edilebilmesi amacıyla başlatılan numaralı kask uygulaması yarın hayata geçecek. Uygulama ilk etapta Sivas, Kocaeli, Kayseri ve Eskişehir"de başlayacak.

Söz konusu illerde görev yapan yaklaşık 800 Çevik Kuvvet polisinin, kasklarının arkasında bağlı oldukları birlik-grup-ekip ve timi gösteren numaralar yer alacak.

Görev gereği takviye olarak başka illere gönderilen polislerin bu illerde görev yapan polislerle karışmaması için bütün kaskların yan taraflarında görev yaptıkları ilin plaka numaraları bulunacak.

Numaralar, illerde görev yapan Çevik Kuvvet polisi sayısı ve o ildeki birim yapılanmasına göre 2, 3 veya 4 haneli olabilecek.

Her polis kendi kaskını kullanacak ve kasklarını kesinlikle değiştiremeyecek. Kaskın üzerinde yer alan numaralar, aynı zamanda polisin bulunduğu birlik içerisindeki konumunu da gösterecek. İzinli ya da mazereti gereği işe gelemeyen polisin tim içerisindeki yeri ise boş kalacak.

Uygulama pilot illerde başarılı olursa Türkiye genelindeki yaklaşık 16 bin 500 Çevik Kuvvet polisi numaralı kask takacak.