Cep telefonu ve televizyon vericilerinin bulunduğu Göktepe mevkiindeki dağlık arazide şüpheli şahısların bulunduğu ihbarını alan polis ekipleri, dağın çevresinde fener yardımıyla arama yaptı.

Dağda vericilerin bulunduğu bölgeden seslerin geldiğini duyan polis ekipleri, dağın en tepe noktasına yaya olarak çıktı. Burada bir kamyonetin içinde 3 kişiyi gören polis, bu kişilerle ilgili araştırma yaptı.

Yapılan araştırmada kamyonetin içinde bulunan 3 kişinin bir GSM şirketinin görevlileri olduğu ve teknik bir arıza nedeniyle vericilerin bulunduğu bölgeye çıktıkları belirlendi.

Polis, bu kişilere gerekli uyarıları yaptıktan sonra serbest bıraktı. GSM şirketinin görevlileri ise daha öncede geceleyin dağa çıkarak çalıştıklarını ve böyle bir olayla karşılaşmadıklarını ifade ettiler.

Bu arada polise şüpheli araç ihbarını yapan vatandaş, "Bodrum Devlet Hastanesi üzerindeki alana geldim. Bir araç dağlık araziye çıktı. Biz kendi aracımızın içinde oturup yemek yiyorduk. Diğer araçtan bir kişiyi dışarıya çıkardılar. Bizde durumdan şüphelenerek güvenlik güçlerine haber verdik" dedi.